Cumpărați permis de conducere internațional

Cumpărați permis de conducere internațional

Cumpărați permis de conducere internațional  Permisul International de Conducere (PIC) se elibereaza persoanelor care conduc autoturisme pe teritoriu strain, fiind o traducere legalizata a permisului national romanesc in 7 limbi de circulatie internationala si recunoscut de toate statele semnatare ale Conventiei asupra Traficului Rutier de la Viena din 1968. Cumpărați permis de conducere internațional

Iata cateva din motivele pentru care este recomandat sa avem un asemenea document in buzunar atunci cand iesim din Romania la volanul unui automobil sau mai ales cand intentionati sa inchiriati un autoturism in strainatate.

1. Permisul International de Conducere asigura deplina legitimitate in circulatia rutiera Internationala.  Forma si continutul sau au fost stabilite prin Conventia Internationala de Circulatie Rutiera de la Viena din 8 noiembrie 1968, fiind identice in toate tarile.

2. Automobil Clubul Roman elibereaza aceste permise membrilor sai,  cetateni romani domiciliati pe teritoriul României, posesori de permis de conducere national, si care se deplaseaza in strainatate.
Cetatenilor straini li se pot elibera asemenea permise numai daca sunt rezidenti sau au domiciliul in Romania si daca poseda permisul de conducere romanesc.

Valabilitatea PIC-ului este de 1 an de la data eliberarii si in nici un caz nu depaseste valabilitatea permisului national in baza caruia a fost eliberat. Cumpărați permis de conducere internațional

3. Permisul International de Conducere scuteste pe posesorul sau de a purta asupra sa pe teritoriul strain o traducere legalizata a Permisului National de Conducere, in 7 limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana, spaniola, rusa, greaca si araba) sau de transcriere a acestuia in caracterele limbii nationale ale statului respectiv. In caz contrar conducatorul auto poate fi obligat de organele de politie sa caute traducator autorizat si sa realizeze aceasta traducere pe teritoriul statului respectiv contra unei taxe considerabile, la care se adauga taxa notariala de legalizare.

PIC-ul inceteaza a mai fi valabil intr-un stat daca titularul sau si-a stabilit aici resedinta obisnuita.

Pentru eliberarea Permisului International de Conducere sunt necesare:

– Permisul de Conducere National si o copie a acestuia;

– 2 fotografii tip pasaport (3 cm x 4 cm)

– Taxa aferenta acestuia

Pentru mai multe detalii contactati orice Sucursala ACR

Comments

Popular posts from this blog

vreau sa cumpar permis de conducere original

Permis de conducere fara examen

Permis de conducere expirat moldova