Permis de conducere European

 Permis de conducere European

Preschimbarea permisului de conducere în UE

Permis de conducere European. Nu puteți avea, simultan, mai mult de un singur permis de conducere emis în UE. Dacă vă mutați în altă țară din UE, în mod normal nu va trebui să vă schimbați permisul cu unul local. Totuși, dacă doriți, puteți face acest lucru în mod voluntar, solicitând un permis echivalent în noua țară de reședință. Permis de conducere European

Preschimbarea voluntară a permisului de conducere în altă țară din UE Permis de conducere European

Dacă doriți să vă preschimbați în mod voluntar permisul de conducere, trebuie să fiți rezident al țării respective și să îndepliniți condițiile pentru obținerea unui permis de conducere (vârsta minimă, stare de sănătate adecvată etc.).

Înainte de a vă preschimba permisul de conducere, autoritățile din noua țară își vor contacta omologii din țara în care ați avut reședința anterioară pentru a verifica dacă permisul de conducere nu a fost restricționat, suspendat sau retras. Dacă preschimbați un permis de tip vechi, vi se va elibera unul nou, în format standard (din plastic, de dimensiunile unui card de credit, cu fotografie, disponibil din 2013).

 

Preschimbarea obligatorie a permisului de conducere în altă țară din UE Permis de conducere European

Va trebui să vă preschimbați permisul de conducere:

  • dacă permisul pe care îl dețineați este deteriorat, l-ați pierdut sau vi s-a furat
  • după 2 ani petrecuți în țara în care aveți reședința stabilă, dacă aveți un permis cu perioadă nedefinită de valabilitate (doar dacă acest lucru este cerut de autoritățile naționale din țara în care locuiți)
  • în cazul în care comiteți o infracțiune rutieră în țara în care locuiți.

Comments

Popular posts from this blog

vreau sa cumpar permis de conducere original

Permis de conducere fara examen

Permis de conducere expirat moldova