Permis de conducere expirat in UK

 Permis de conducere expirat in UK

Permisul de conducere Permis de conducere expirat in UK

Permis de conducere expirat in UK, Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

Există posibilitatea preschimbării permisului românesc în unul britanic. În acest caz, cetăţenii români pot solicita de la Secţia Consulară obţinerea unei adeverințe (verificarea autenticității permisului de conducere) care să ateste faptul că deţin permis de conducere românesc (se precizează şi categoria). Permis de conducere expirat in UK

Depunerea cererii la Secția consulară de la Londra și documente necesare:

Personal, la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra - dacă vă aflaţi în Marea Britanie şi nu doriţi să vă deplasaţi în România.

  • un document de identitate (carte de identitate, buletin de identitate, carte de identitate provizorie, paşaport), aflat în termen de valabilitate; cetăţenii români vor prezenta un document de identitate românesc.
  • permisul de conducere românesc sau declaraţia de pierdere/furt, după caz:
  1. furtul permisului de conducere românesc în străinătate se declară în cel mai scurt timp posibil de către titular la cea mai apropiată unitate de poliţie de pe teritoriul statului în care s-a produs, solicitând eliberarea unei dovezi care să ateste declararea evenimentului respectiv.
  2. pierderea permisului de conducere românesc în străinătate se declară în cel mai scurt timp posibil de către titular la autorităţile competente de pe teritoriul statului în care s-a produs incidentul sau la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României cu ocazia formalităţilor de preschimbare / obţinere a unui nou permis de conducere, situaţie în care titularul va declara pe propria răspundere împrejurările producerii evenimentului.

Pentru înregistrarea cererii pentru verificarea autenticităţii permisului de conducere românesc nu se percep taxe consulare.

REŢINEŢI: Permis de conducere expirat in UK

Informaţii referitoare la preschimbarea permisului de conducere românesc în unul britanic le puteti obţine accesând site-ul Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA).

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

vreau sa cumpar permis de conducere original

Permis de conducere fara examen

Permis de conducere expirat moldova